Mottó: "Az óvodával, annak zenéjével foglalkozni nem mellékes kis pedagógiai kérdés, hanem országépítés." (Kodály Zoltán)

2011. december 21., szerda

Majdnem félév-záró összefoglaló

Az első félév hivatalosan január végéig tart. Akkor tartunk majd bemutató foglalkozásokat, ahol élőben is megleshető, milyen ügyesek a gyerekek!
A naptári év zárása ugyanakkor alkalom egy kis számvetésre.

Nagyon sok éneket, mondókát sikerült megtanulnunk, vagy felelevenítenünk. Tanultunk játékokat is, megismerkedtünk ütős és fafúvós hangszerekkel képről illetve hangról.
Jó barátunk lett Tá papa és Titi mama, a Szünet, és kikelt már két fecskefióka is: Szó fecske és Mi fecske.
Úgy döntöttem, nem fogjuk megtanulni a kézjeleket hozzájuk, mert eltornázva sokkal érdekesebb és kifejezőbb! Ráérnek a kézjelekkel megismerkedni majd a zeneiskolában, vagy énekórán ;)

A Tá és Titi nem csupán tapsolva/dobogva/ritmushangszerrel jelenik meg, hanem vizuálisan is. Kiraktuk pálcikával, vagy átalakultunk.

Sajnos vannak komoly viselkedési problémák is néhány gyereknél, volt, hogy vissza kellett küldenem fiúkat, mert más lehetőségem már nem maradt. Ez egyszer fordult elő, azóta sikerült nekik is picit jobban odafigyelni, vagy én lettem határozottabb? :)

Összességében élvezem a foglalkozásokat, azt gondolom, a gyerekek is így vannak vele.
Minden visszajelzésnek örülök, kérdésekre szívesen válaszolok, ha építő javaslattal élnek, azt is nagy örömmel meghallgatom.

Kívánok áldott, békés, meghitt Ünnepeket!

A karácsony akkor szép,
hogyha fehér hóba lép,
nem is sárba, latyakba,
ropog a hó alatta.

Meghallgatható itt>> több karácsonyi énekkel együtt